Mailing list

Γίνετε μέλος και μείνετε ενήμεροι...

Συνέντευξη για Ανεκδοτολόγιο 2008


 

Σερβετάς ανεκδοτολόγιο 2008

Ανεκδοτολόγιο 2008...αλήθεια,πόσα θα ακολουθήσουν ακόμη?

Μου αρέσουν περισσότερο τα ταξίδια παρά ο προορισμός. Πέρσι κάνοντας το πρώτο βήμα, ξεκίνησα το ταξίδι ελπίζω πολλών βιβλίων,. Φέτος έκανα το δεύτερο βήμα. Δεν έχω κληρονομικό χάρισμα για να σου απαντήσω ακριβώς πόσο μακριά θα φτάσω, αλλά πεζά θα σου πω ότι θα όσο το κάνω κέφι και υπάρχει υλικό θα συνεχίζω να ταξιδεύω.

Μαγείρεψες κάτι καινούριο φέτος ή έβαλες λίγα παραπάνω συστατικά?

Πέρσι μαγείρεψα που έδωσα ένα e-mail επικοινωνίας. Το Sjianos@gmail.com Σε αυτό οι αναγνώστες του ημερολογίου, μου έγραφαν την άποψή τους, μου έκαναν τις προτάσεις τους και μου άφηναν τις ιδέες τους. Κάθισα λοιπόν , τις διάβασα προσεκτικά, άλλες τις πρόσθεσα άλλες τις τροποποίησα και ιδού το φετινό ημερολόγιο. Τα παραπάνω συστατικά που έχει το φετινό ημερολόγιο, είναι η άποψη , η βοήθεια και το σπρώξιμο του κόσμου.

Έχεις δώσει την ψυχή σου και γι αυτό το βιβλίο..πόσες θυσίες χρειάζεται να κάνει κανείς για να φτιάξει μια πετυχημένη συνταγή?

Τι θυσίες τις κάνουν οι άνθρωποι που σ' αγαπούν. Θυσία έκανε ο Βασιλάκης μου που έλεγε το καλοκαίρι στους φίλους του: «Θα πάμε διακοπές όταν θα τελειώσει το γράψιμο ο μπαμπάς» ή όταν έλεγε η γυναίκα μου στην παρέα μας μέσα Ιουλίου του 2007: «Ο Γιάννης δεν θα κατέβει ούτε σήμερα, τελειώνει τον Οκτώβριο του 2008» και οι φίλοι μου έπιναν στην υγειά μου.

Τί... ακριβώς διόρθωσε στο βιβλίο ο Δέλιος?(πλάκα κάνω,...)

Στην κυριολεξία διόρθωσε τα (πολλά) ορθογραφικά λάθη, αλλά στην ουσία ήταν ο πρώτος που το εισέπραξε ολοκληρωμένο και πέρασα από το δικό του νεανικό και αθώο φίλτρο. Να' ναι καλά για την υπομονή του στη λεπτομέρεια.

Αναφέρεις ότι το βιβλίο σου είναι για σένα ένα ουράνιο τόξο συναισθημάτων.πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα συναισθήματα στις σελίδες του?

Η ερώτηση είναι παγίδα. Δεν είμαι συγγραφέας. Απλά έβαλα σε τάξη ανέκδοτα, στατιστικές και σκέψεις. Τα συναισθήματα δημιουργούνται από τον αναγνώστη. Εγώ βάζω τα φυτίλια σε κάθε σελίδα. Εκείνος τα ανάβει.

Σε ποιόν θα ήθελες να αφιερώσεις το επόμενο σου βιβλιό?(ξανακάνω πλάκα)

Στους νέους που τους έχουν βάλει σε ένα λούκι και ζουν μία συμβατική και περίεργη ζωή που ουσιαστικά δεν την ζουν αλλά περιμένουν να έρθει κάποιος άλλος να την ζήσει γι' αυτούς.

Η δεύτερη έκδοση κυκλοφορεί ήδη και ο χρόνος δεν έχει καλά καλά μπει...(σχολίασε βρε!)

Ήταν Νοέμβριος του 2006. «Γράφτηκε ένα ημερολόγιο»  σκέφτηκαν από την Ιανό και το κυκλοφόρησαν. Όμως ο κόσμος το αγάπησε, το εξάντλησε και πέρσι μέσα στις γιορτές δεν υπήρχε ούτε ένα αντίτυπο. Φέτος ο ΙΑΝΟΣ, το αντιμετώπισε διαφορετικά. Πώς να το γράψω συγγραφικά; Έκαναν πιο μπαμπάτσικες εκδόσεις. 5000 αντίτυπα είχε η πρώτη, η οποία εξαντλήθηκε στο πρώτο 20ήμερο και μετά ακολούθησε η επόμενη η οποία αγάλι -αγάλι εξαντλείται και ελπίζω να περάσουμε και στην επόμενη. (Στην άλλη, στην άλλη, στην Τρίτη τη μεγάλη)

Τα βιβλία σου όπως και εσύ είναι μια αστείρευτη πηγή πληροφοριών.Από που πηγάζει αυτό και κατά πόσο σε εξαντλεί?

Πηγάζει από τις παρέες μου, την καθημερινότητα, τους ανθρώπους , τις στιγμές, τα καφενεία, το Ιντερνετ, τις άχρηστες πληροφορίες. Δεν εξαντλούμαι . Μπορεί ο στίχος του Νιόνιου να δίνει την απάντηση. Εκείνος που λέει: «Όλο λέω τραγούδια πια δεν βρίσκω και να που πάλι βγάζω δίσκο.»

Έχεις καταφέρει να βάλεις τον κόσμο σε αυτήν την καθημερινή συνήθεια του να γράφει ημερολόγιο ...πως το κατάφερες αυτό αλήθεια ?

Πιστεύω ότι είναι ανάγκη όλων μας. Πρέπει να ζούμε τη ζωή μας. Είναι δική μας και είναι ωραία. Πρέπει να πηγαίνουμε κόντρα στα τρομοκρατικά δελτία ειδήσεων, κόντρα στην φτώχια, κόντρα στις δυσκολίες, η ζωή για μένα, είναι οι πολλές μικρές στιγμές. Όποιος τις κρατάει έχει ζωντανή μνήμη. Και όποιος έχει μνήμη είναι η χαρά της παρέας. Ας ζούμε και στην υγεία μας.

ΥΓ: Το ημερολόγιο του 2007 το έγραψα γιατί μέσα μου κάτι με έσπρωχνε. Ίσως να «φταίει» η ατάκα από την ταινία «Η χορωδία του Χαρίτωνα», εκείνη που λέει στο τέλος: «Το όνειρο είναι δικό μας και θα βγούμε από αυτό όποτε εμείς το θελήσουμε».

ΥΓ1: Ψιτ... Βρε καβαλήστε τα όνειρά σας. Κάντε τα πραγματικότητα. Τι περιμένετε; Να γίνουν από μόνα τους; Κάντε ΕΠΙΘΕΣΗ τώρα!!!  








active³ 4.7 · web design by karotto · web development by IPS · Όροι χρήσης